fbpx
Αποκλεισμός από το νέο πρόγραμμα όλων των Συμβούλων, οι οποίοι δεν είναι μηχανικοί, που συμμετείχαν στα προηγούμενα “Εξοικονομώ”

Σε λιγότερο από δύο μήνες από σήμερα θα ανοίξει τις “πύλες” του το νέο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Και ενώ ιδιοκτήτες και Σύμβουλοι Έργου προετοιμάζονται ενόψει της έναρξης υποβολής αιτήσεων, πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν πως μέρος των Συμβούλων Έργου που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του τελευταίου “Εξοικονομώ”, θα αποκλειστούν από το νέο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν Σύμβουλοι Έργου του τελευταίου προγράμματος, σύμφωνα με δημοσίευμα σε εφημερίδα, φαίνεται πως το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται στον αποκλεισμό από το νέο πρόγραμμα όλων των Συμβούλων, οι οποίοι δεν είναι μηχανικοί. Το ζητούμενο για τους Συμβούλους που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του αποκλεισμού είναι να διατηρηθούν τα κεκτημένα, τουλάχιστον για εκείνους που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον”, συνεχίζοντας εξάλλου τη συνεργασία που έτσι και αλλιώς είχαν και με τους μηχανικούς – ενεργειακούς επιθεωρητές.

Χαρακτηριστικά, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας που έστειλε Σύμβουλος – μη μηχανικός, προς την ηγεσία του ΥΠΕΝ, με την οποία ζητά τη διατήρηση του καθεστώτος που ίσχυε και στα προηγούμενα προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών για τους Συμβούλους Έργου:

ΠΡΟΣ
Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας,
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Κοινοποίηση
Γενική Γραμματεία ενέργειας και ορυκτών πρώτων υλών,
κα. Αλεξάνδρα Σδούκου

Θέμα:  Επιστολή διαμαρτυρίας όσον αφορά τον Σύμβουλο Έργου για το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ»

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενημερωθήκαμε από τον τύπο ότι στο νέο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο, το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», που πρόκειται να ανοίξει για όλη την Ελλάδα τον μήνα Νοέμβριο, ο Σύμβουλος Έργου θα επιβάλλεται να είναι μόνο μηχανικός.

Θεωρούμε πως αυτό είναι άνιση μεταχείριση για όλους εμάς που ναι μεν δεν είμαστε κατ’ επάγγελμα μηχανικοί και έχουμε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα, όμως είμαστε εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου, δουλεύουμε χρόνια τα προγράμματα ΕΣΠΑ και έχουμε μεγάλη εμπειρία πάνω στα προγράμματα αυτά.

Κύριε Υπουργέ,

Ξεκινήσαμε μαζί σας να εργαζόμαστε στο πρώτο “Εξοικονομώ” πριν δέκα χρόνια περίπου και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον». Έχουμε εργαστεί πολλές ώρες, κάνοντας προσπάθεια να ενημερώσουμε, ο καθένας στην περιοχή του, τους συμπολίτες του πόρτα – πόρτα.

Έχουμε έτοιμους φακέλους, διότι μας εμπιστεύτηκαν, τόσο για την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων όσο για το ήθος μας και την προσπάθεια μας. Και εντελώς ξαφνικά μαθαίνουμε στα ψιλά γράμματα μιας Κυριακάτικης Εφημερίδας, ότι το Υπουργείο πρόκειται να μας αφαιρέσει το δικαίωμα να εργαστούμε μαζί του, νόμιμα και τίμια ώστε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειες μας, σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Σας παρακαλούμε στο πλαίσιο της προετοιμασίας του οδηγού, να ξαναδείτε το θέμα πριν ολοκληρωθεί ο οδηγός του προγράμματος, να αφήσετε τους Συμβούλους Έργου που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα του Υπουργείου, να συνεχίσουν να εργάζονται και να συνεργάζονται με τους ενεργειακούς επιθεωρητές. Να είναι υποχρεωτική η επιλογή του Συμβούλου, αλλά να δίνεται η επιλογή στον ωφελούμενο να διαλέξει αυτός τον Σύμβουλο Έργου που εμπιστεύεται να του ετοιμάσει και ολοκληρώσει το φάκελό του.

Πολλοί είναι οι μηχανικοί που δεν επιθυμούν να είναι Σύμβουλοι Έργου, είτε διότι δεν έχουν γνώση  των τραπεζικών δανείων, είτε γιατί δεν έχουν γνώση από λογιστικά, είτε γιατί δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να διαθέσουν λόγο φόρτου εργασίας για την ορθή διεκπεραίωση των εγγράφων, και έχει παρατηρηθεί γι’ αυτό τον λόγο να ζητούν άτυπη συνεργασία, ώστε να ολοκληρώσουν το φάκελο του ωφελούμενου.

Για όλους λοιπόν υπάρχει μερίδιο στην αγορά εργασίας στα πλαίσια του προγράμματος, τόσο για τους μηχανικούς, όσο για εμάς που ασχολούμαστε με χρηματοοικονομικά και μελέτες έργων ΕΣΠΑ. Κανένας δεν έχει πρόθεση να βλάψει κανέναν, μπορεί να υπάρξει νόμιμη και άριστη συνεργασία με την καθοδήγηση του οδηγού του προγράμματος, άλλωστε ο τελικός στόχος και σκοπός που εργαζόμαστε όλοι σε αυτά τα προγράμματα, είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του έργου.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με τιμή

Σύμβουλος Έργου

Πηγή: www.b2green.gr

 

 


0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

elGreek

Υποστήριξη : Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη | Κατασκευή Eshop | Προώθηση ιστοσελίδων